Welke bijzondere herinnering heb jij aan Sinterklaas?

Ja, ook op zo'n avond denk je aan mensen die je dierbaar zijn, maar er nu niet meer bij zijn om dit feest te vieren. Je denkt terug aan vroeger, hoe het toen ging. Lange gedichten of vooral veel lekker op tafel, van alles komt in je op. Wat zou het fijn zijn om nog eens Sinterklaas avond met hen te vieren. In gedachten kun je er wel verdrietig om worden. Ook op deze kinder-feestdag mag je best even stilstaan bij diegenen die er niet meer zijn. Misschien denk je aan de cadeautjes die je vroeger van je oma hebt gekregen. Waar je toen zo blij mee was. Of de gedichten die je vader schreef, die altijd zo raak en treffend waren. Of aan de buurman, die er vroeger altijd voor zorgde dat er op de deur werd geklopt, als je hard stond te zingen in de kamer. Ja, even schieten er momenten door je hoofd, die ook snel weer wegglippen en je bent weer terug bij de pepernoten, de gedichten, de cadeautjes.

Het is niet vervelend om aan de mensen die er nu niet meer bij zijn, terug te denken. Het geeft je een warm gevoel, maar tegelijk ook een steek van verdriet of pijn. Het gemis, dat komt weer even boven. Je wilt het niet toelaten, je bent er bang voor. Maar wat als je het wel toelaat? Misschien kan het dan de avond nog net iets mooier maken. Iets meer inhoud geven, dan alleen het snoep en de spullen. Ja, misschien is dat eigenlijk helemaal niet zo erg, om juist aan de je Oma, je vader of de buurman te denken, op de dag van Sinterklaas.

Je hebt verschillende manieren om terug te kijken naar momenten van vroeger. Misschien heb je de gedichten bewaard die je hebt gekregen, en lees je die weer eens door. Of de gedichten die je zelf hebt geschreven, die nog in de computer staan. Je kunt ook denken aan cadeautjes die je kreeg, of je ze nog hebt, of je het nog weet. Misschien zijn er wel foto's van vroeger, van Pakjesavond. Of was er die ene surprise, die zo mooi gemaakt was dat die nog het hele volgende jaar bij je op de kamer heeft gestaan? Of de verstop-plek van de cadeaus, weet je die nog. Kun je daar nog naartoe?

En ook nu, op 6 december, realiseer je je dat het alweer voorbij is. Er heeft zich weer een nieuwe herinnering gevormd. Met momenten waarop je terugdacht aan een dierbare, die er niet meer is. Het geeft je een fijn gevoel. In december komen meer van dit soort dagen. Ook kerst is een tijd van bezinning, terugkijken en even stilstaan bij de mensen om je heen.

Wil je jou bijzondere herinnering aan Sinterklaas hier delen?

#Sinterklaas #herinneringen #dierbaar

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square