Herdenken

May 4, 2020

 

 

Vandaag is het 4 mei 2020, dodenherdenking. De vlaggen hangen halfstok. De straten zijn leeg. Bezetting, verlies van vrijheid, verlies van dierbaren. Niemand had begin dit jaar kunnen vermoeden dat we hier die voorjaar een veel duidelijker beeld van zouden krijgen. Natuurlijk is de huidige crisis niet hetzelfde als bezetting, hoewel sommige mensen dat ons wel willen doen geloven. We mogen denken en zeggen wat we willen, daarin zijn we vrij. 

 

Vandaag staan we extra stil bij ons verleden, we herdenken. We herdenken alle slachtoffers van oorlogen en ook van vredesmissies die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Mensen die gestorven zijn voor onze vrijheid. 

Dit jaar denk ik dat we extra stil moeten en zullen staan voor de mensen in de zorg. Die in 2020 zo hard vechten voor onze vrijheid en daar soms ook helaas zelf aan overlijden. De beelden van artsen en verpleegkundigen die ons oproepen om thuis te blijven. Beelden die we zien van ziekenhuisbedden, van patiënten die op hun buik liggen, aan de beademing. Beelden die blijven hangen. Maar ook beelden van hoop, creative uitingen van kunstenaars die ons eraan herinneren dat er meer is dan het ik, zoals Julie Milstead. Herdenken doen we ook met beelden, de bevrijdingsjournaals tonen foto’s en filmmateriaal van 75 jaar geleden. Kijk vandaag zelf terug in je eigen leven, wie moet je missen, welke beelden heb je daarvan. Hoe kan je die beelden gebruiken om te herdenken? Sta stil bij die beelden en voel. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

May 4, 2020

April 29, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by AHvGF

info@astridsafscheidsfotos.nl | Utrecht 

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon