Herdenken


Vandaag is het 4 mei 2020, dodenherdenking. De vlaggen hangen halfstok. De straten zijn leeg. Bezetting, verlies van vrijheid, verlies van dierbaren. Niemand had begin dit jaar kunnen vermoeden dat we hier die voorjaar een veel duidelijker beeld van zouden krijgen. Natuurlijk is de huidige crisis niet hetzelfde als bezetting, hoewel sommige mensen dat ons wel willen doen geloven. We mogen denken en zeggen wat we willen, daarin zijn we vrij.

Vandaag staan we extra stil bij ons verleden, we herdenken. We herdenken alle slachtoffers van oorlogen en ook van vredesmissies die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Mensen die gestorven zijn voor onze vrijheid.

Dit jaar denk ik dat we extra stil moeten en zullen staan voor de mensen in de zorg. Die in 2020 zo hard vechten voor onze vrijheid en daar soms ook helaas zelf aan overlijden. De beelden van artsen en verpleegkundigen die ons oproepen om thuis te blijven. Beelden die we zien van ziekenhuisbedden, van patiënten die op hun buik liggen, aan de beademing. Beelden die blijven hangen. Maar ook beelden van hoop, creative uitingen van kunstenaars die ons eraan herinneren dat er meer is dan het ik, zoals Julie Milstead. Herdenken doen we ook met beelden, de bevrijdingsjournaals tonen foto’s en filmmateriaal van 75 jaar geleden. Kijk vandaag zelf terug in je eigen leven, wie moet je missen, welke beelden heb je daarvan. Hoe kan je die beelden gebruiken om te herdenken? Sta stil bij die beelden en voel.

#Corona #Freedom #vlag #Wellness

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square