Hulp vragen

In tijden van social distancing, zoals we nu al bijna 1 jaar ervaren door alle corona maatregelen, missen veel mensen de sociale nabijheid. Ik zie het ook in mijn omgeving. Alleen-wonenden hebben het extra moeilijk, omdat zij veel tijd alleen doorbrengen en nauwelijks fysiek contact hebben. Eenzaamheid ligt dan echt op de loer. Maar ook als je samen met anderen woont kun je je eenzaam voelen.

Gisteren kwam ik tot een verrassend inzicht, namelijk dat je mensen die worstelen met eenzaamheid kunt helpen, door hen hulp te vragen. Mijn eerste ingeving is om hulp te geven, maar het vragen van hulp stelt de ander in staat mij te helpen en

dat zorgt nog veel sterker voor een vorm van verbondenheid.


Dit inzicht kreeg ik in het tv programma van Erik Scherder, met als titel Gedeelde smart is halve smart, waarin hij deze tegelwijsheid onderzocht.

Zeker de moeite waard om te kijken.

https://www.npostart.nl/VPWON_1325228Deze foto heb ik gemaakt in een bos bij Driebergen. Ik heb deze week ook geleerd dat elkaar helpen ook geldt in het bos. In het Tropisch regenwoud is een afgestorven boom heel snel verteerd en verdwenen. In een Europees bos duurt dit veel langer, is er minder hulp, minder biodiversiteit. Dus onze boom is misschien ook wel eenzaam en wordt niet geholpen.

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square